Понеділок
29.04.2024
00:25
Форма входу
музон
Джиган (Geegun) feat. Artik - О Тебе
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Радіо

ПАСІКА РОМАНА

Головна » 2012 » Травень » 4 » Підвищення продуктивності
00:17
Підвищення продуктивності

Методи підвищення продуктивності бджільництва. Залежно від місцевих умов. У нашій країні бджіл розводять у найрізноманітніших природних умовах. В одних районах пчеловодный сезон триває всього 3-4 місяця, а інший час коштують холоду, в інші - бджоли літають цілий рік і навіть у січні відвідують квітучі медоноси; є дохідні пасіки в суворій сибірській тайзі й у квітучих садах україни, у сухих безводних степах і у високогірних районах і т.д.


Залежно від природних умов тієї або іншої місцевості, сила й тривалість хабар різні, а також різні й строки нарощування бджіл. Тому не може бути якого-небудь єдиного методу підвищення продуктивності бджіл, придатного для всіх районів країни. Прийом, гарний в одних умовах, може виявитися непридатним в інші.

Для одержання високих медозборів кожний бджоляр повинен уважно вивчити особливості своєї місцевості й працювати сообразуясь із цими особливостями.Місцеві умови й строки нарощування бджіл до хабар: Головна ознака, що характеризує місцевість у пчеловодном відношенні, - розподіл медозбору по періодах сезону. Надходження меду у вулики протягом сезону йде нерівномірно: іноді хабар зовсім ні, часом він буває ледь помітний, а в окремі періоди мед накопичується у вуликах дуже швидко.

Щоб правильно організувати роботу па пасіці, треба хоча б орієнтовно знати, якої сили й тривалості хабарів можна чекати в той або інший період сезону. Орієнтуватися в цьому можна за спостереженнями й записами за минулі роки. Бджоляр повинен рік у рік вести щоденний облік сили хабар, а також спостерігати за строками цвітіння медоносів і станом погоди. Наприкінці року по записах становлять діаграму хабар. Узагальнення таких даних за ряд років дозволяє орієнтовно судити про те, у який період сезону можна чекати хабарів і який приблизно сили

Сила хабар. Для обліку сили хабар на вагах постійно тримають контрольний вулик і щовечора по закінченні літа бджіл зважують його. Якщо вага контрольного вулика зменшився, значить хабар немає зовсім. Якщо вага його залишився незмінним, це вказує на наявність маленького хабар, що покриває добову потребу родин у кормі. Збільшення ваги контрольного вулика вказує на те, що є більш-менш сильний хабарів, що дає бджолам можливість накопичувати у вулику мед

Сила хабар залежить від трьох умов:
1) багатства медоносної рослинності,
2) стану погоди й
3) сили й робітника стану родин бджіл. Іноді, незважаючи на гарну погоду й достатню силу родин, нектар у вулики не надходить через відсутність квітучих медоносів. Такий період називається безвзяточным; його легко довідатися по схильності бджіл кворовству.
Переглядів: 755 | Додав: Гоша | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]